STREEKPRODUCTEN

                                 
  • Zwarte en witte pensen
                                                     
De zwarte pensen worden bereid volgens een traditioneel recept met varkensvlees, bloed, brood, ajuin, eieren en als voornaamste kruiden kruidnagel en piment. In tegenstelling tot de witte pensen zijn de zwarte pensen vrij zacht gekruid en is de structuur smeuïger. 


De witte pensen zijn vast van structuur, mede door het toevoegen van vrij veel wit broodkruim. 
Opgesneden zie je mooie vleestukjes en zoals de traditie vraagt; domineert de smaak foelie. 

                                        
  • Brabantse kop - overgieten van gelei
                                                     
Streekproduct.be: 

Eén van de toppers is de Brabantse geperste kop flink gekruid met muskaatnoot en foelie. 

De voorgezouten varkenskoppen en tongen worden gaargekookt in een bouillon, vervolgens wordt het vlees in blokjes gesneden. Het kookvocht wordt bijgekruid en extra gelatine wordt toegevoegd, nu mag alles opstijven.

Het resultaat is nog steeds hetzelfde: een mooie vlezige en stevig gekruide kopbereiding.

 

Interview Ring-tv: de erkenning van Vlaamse streekproducten

 

 

Adres

Beenhouwerij Segers - Kerremans

de Villegas de Clercampstraat 93

1853 Strombeek-Bever

Tel.: 02/267.20.96

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingsuren

Maandag : gesloten
Dinsdag: 8u00-12u30 en 14u00-18u30
Woensdag: 8u00-12u30 en 14u00-18u30
Donderdag: 8u00-12u30 en 14u00-18u30
Vrijdag: 8u00-12u30 en 14u00-18u30
Zaterdag: 7u30-12u30 en 14u00-18u00
Zondag: 8u00-12u30